Deliciu de mere
PrinteazaO retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide.
Ingrediente:
- 1/2 mar Golden
- 1/2 para
- 30 g unt
- 1 lingura rasa de miere
- 100 g inghetata de frisca
- 1 lingura de seminte de pin
- 1 varf de cutit scortisoara (pulbere)
- 4 cuburi de gheata
- 1 lingura stafide
pentru decor:
- 1 baton de scortisoara
Mod de preparare:
Curăţă mărul şi para, taie-le cuburi, apoi căleşte-le în unt într-o tigaie neaderentă şi caramelizează-le turnând treptat mierea. Ţine-le pe foc încă 7-8 minute, presară-le cu praful de scorţişoară şi pune-le în vasul blenderuiui.
Când fructele s-au răcit, adaugă îngheţata de frişcă, gheaţa sfărâmată, seminţele de pin prăjite şi stafidele înmuiate şi stoarse bine. Mixează toate ingredientele 1 minut ca să obţii o compoziţie cremoasă, apoi toarn-o în pahare înalte şi înguste.
Decorează cu bucăţele de scorţişoară şi serveşte băutura imediat.