Deliciu cu nucă
PrinteazaDeliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente.
pentru foi:
- 8 oua
- 8-10 linguri zhar pudra
- 200 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- un praf sare
- un plic zahar vanilat
pentru crema:
- 300 g crema mascarpone
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- un plic zahar vanilat
- o lingurita cafea instant
- 450 g frisca naturala batuta
- nuca macinata pentru ornat
- ornamente din caramel
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.
Se adaugă gălbenuşurile şi, la final, făina cernută şi nucile coapte şi măcinate.
Se încorporează uşor cu telul ca să nu rămână cocoloaşe.
Se tapetează tăvile cu hârtie de copt şi se împarte compoziţia în trei părţi egale. Se coc foile la foc moderat.
După ce s-au scos de la cuptor, hârtia de copt se desface cu atenţie, ca să nu se rupă foaia, şi se lasă să se răcorească.
In timp ce se răcoresc foile, se prepară crema.
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă crema mascarpone şi cafeaua instant.
Se adaugă şi frişca bătută şi se amestecă uşor să nu se lase.
Se umplu foile cu cremă, iar peste ultimul strat de cremă se presară nucă măcinată şi ornamente din caramel.
Deliciu cu nucă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura deliciu
- deliciu cu nuca
Foarte bun
Este buna prajitura asta?