Deliciu cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 3 ouă
- 4 linguri zahăr
- 150 g orez
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în lapte cu un praf de sare. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul. Se dă deoparte de pe foc, se adaugă coaja de lămâie şi se lasă să se răcorească.
Gălbenuşurile se bat spumă, iar albuşurile se bat ca pentru bezea.
Se încorporează în orez mai întâi gălbenuşurile şi apoi albuşurile, amestecând uşor.
Se toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute.
Se poate servi cu diverse sosuri de fructe sau de ciocolată.
Pofta buna!