Deliciu cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de lamaie.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 150 g orez
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în lapte cu un praf de sare. Când es­te aproape fiert, se adaugă zahă­rul. Se dă deo­parte de pe foc, se adaugă coaja de lămâie şi se la­să să se răcoreas­că.

Gălbenuşurile se bat spumă, iar albuşurile se bat ca pentru bezea.

Se încorporea­ză în orez mai întâi gălbenuşurile şi apoi albuşurile, amestecând uşor.

Se toarnă compo­ziţia într-o formă unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute.

Se poate servi cu diverse sosuri de fructe sau de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.