Deliciu cu scorţişoară
PrinteazaDeliciu cu scorţişoară din: faina, zahar, miere, oua, ciocolata, nuca, praf de copt, scortisoara, cuisoare, lapte si esenta de vanilie.
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 150 g miere
- 2 oua
- 50 g ciocolata
- 150 g nuca macinata
- 1 lingurita cu praf de copt
- 1 lingurita rasa cu scortisoara
- 1 lingurita rasa de cuisoare
pentru crema:
- 1 l lapte
- 250 g zahar
- 6 galbenusuri
- 80 g faina
- 150 g cacao
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul, topeşte ciocolata, adaugă mierea şi lasă până ce se dizolvă. încorporează treptat amestecul de ciocolată în spuma de ouă şi zahăr, pune nucile, aromele. La final, făina cernută cu praful de copt.Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul înfierbântat o jumătate de oră.
Pentru cremă, pune laptele pe foc mic cu o linguriţă cu esenţă de vanilie. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Când laptele s-a încins, toarnă o parte peste crema de ouă. Amestecă şi răstoarnă crema diluată în vasul cu restul de lapte. Pune din nou pe foc până ce se îngroaşă.
Dă deoparte şi încorporează cacaua. Amestecă până ce se desfac toate cocoloaşele şi lasă să se răcească. Feliază blatul şi întinde cremă pe foi. Presară bomboane de decor şi lasă peste noapte la rece.
Deliciu cu scorţişoară
Pofta buna!
chiar deliciu 🙂
un fel de chec cu scortisoara, da e un deliciu 🙂