Desert: Amandine
PrinteazaAmandine din: oua, zahar, faina, praf de copt, apa, esenta de rom, vanilie, cacao, apa, cappucino, rom.
Blat:
- 4 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 1 plic praf de copt
- 50 ml apă
- 50 ml ulei esenţă rom
- esenţă de vanilie
- 2 linguri cacao
Sirop:
- 500 ml apă
- 250 g zahăr
- 2 plicuri cappuccino
- 2 linguri rom
Cremă:
- 250 g margarină
- 150 g ciocolată
- 1/2 ceaşcă lapte
- 1 ceaşcă frişcă bătută
Mod de preparare:
Pentru blat, se fierbe apa cu zahărul până se topeşte. Se lasă să se răcorească. Se adaugă peste albuşurile bătute spumă.
Se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, praful de copt, făina, praful de cacao şi esenţele. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se fierbe un sirop de apă şi zahăr, apoi se adaugă pudra de cappuccino şi romul. Se lasă să se răcească şi se însiropează cercuri din blatul rece.
Pentru cremă, se topesc la bain-marie 150 g ciocolată, cu 50 g margarină şi 1/2 ceaşcă de lapte.
Se bat spumă 200 g margarină la temperatura camerei, apoi se înglobează o ceaşcă de frişcă bătută şi ciocolata topită.
Se asamblează cercurile de blat două câte două, cu cremă. Se acoperă cu ciocolată topită şi fulgi de migdale.
Pofta buna!