Desert Ambrozie
PrinteazaAcest desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un delicios desert.
- 3 portocale cu coaja subtire
- 1 ananas mic
- 2 banane mari
- 40 g jeleuri mari
- 40 g jeleuri foarte mici
- 25 g fulgi de cocos indulciti
- crengute de menta verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se descojesc portocalele şi se curăţă de pieliţa albă. Se ţin portocalele pe rând deasupra unui castron şi se curăţă şi membranele de pe fiecare felie; se pun bucăţile de portocală curăţate în castron împreună cu sucul.
Se taie ananasul la capete cu un cuţit zimţat, apoi se curăţă de coajă. Se taie în două pe lungime. Se pune una dintre jumătăţi, cu partea tăiată în jos, pe un fund de lemn şi se taie în 3 părţi egale. Se îndepărtează miezul tare de la fiecare bucată, apoi se taie în bucăţi de aproximativ 2,5 cm grosime. Se adaugă peste feliile de portocală şi se amestecă. Se repetă operaţiunea pentru cealaltă jumătate de ananas.
Se taie bananele în felii de 5 mm grosime şi se adaugă imediat peste celelalte fructe din castron. Se amestecă bine toate ingredientele. Se înglobează amestecând uşor jeleurile, fulgii de nucă de cocos. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece cel puţin 2 ore sau peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă. înainte de a se servi se ornează cu crenguţe de mentă.
Desert Ambrozie
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de asa ceva 🙂