Desert cu ananas, cocos şi miere
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu ananas, cocos si miere din: ananas, zahar din trestie, unt, rom, fulgi de cocos, miere, capsuni, fulgi de cocos si coaja de lamaie.
- 1 ananas
- 2 linguri zahăr din trestie-de-zahăr
- 50 g unt
- 3 linguri rom
- 10 g fulgi de cocos
- 2 linguri miere
pentru decor:
- câteva căpşuni
- fulgi de cocos
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Curăţă ananasul de coajă şi de miezul lemnos, apoi taie-1 rondele de circa 1 cm grosime. Aşază rondelele de ananas într-un vas termorezistent uns cu unt. Presară peste ele zahărul.
Pune bucăţele de unt, stropeşte cu rom, apoi presară fulgii de cocos şi toarnă mierea. Dă vasul la cuptor, la 200° C, până când ananasul se rumeneşte.
Aranjează rondelele de ananas pe un platou, decorează-le cu câteva căpşuni tăiate jumătăţi şi, după gust, cu câteva bucăţele de ananas crud, puţină coajă de lămâie rasă şi fulgi de cocos.
Desert cu ananas, cocos şi miere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- desert cu ananas crud
- retete cu ananas crud