Desert cu ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu ananas din: zahar, amidon de porumb, faina, oua, drojdie, lapte, unt, ananas si prune uscate.

Ingrediente:Desert cu ananas

  • 350 g zahăr
  • 300 g amidon de porumb
  • 300 g faină albă
  • 4 ouă
  • 1 plic drojdie uscată
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 ananas
  • prune uscate, fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Freacă untul cu 250 g de zahăr şi cu gălbenuşurile până când obţii o cremă spumoasă. Adaugă treptat amidonul, făina şi drojdia (amesteca­te în prealabil şi cernute), alternând cu câte puţin lapte. Amestecă bine şi, când ai obţinut o compoziţie omogenă, încorporează uşor, cu o spatulă, albuşurile bătute cu 1/2 lin­guriţă de sare.

Unge cu unt o tavă cu diametrul de 32 de cm, tapetează-i cu faină doar pereţii (nu şi fundul) şi presară pe fund 100 g de zahăr.

Curăţă ananasul de coajă şi de miezul lem­nos, apoi taie-1 felii. Aşază feliile în tavă, peste zahăr. Umple spaţiile libere dintre feliile de ananas cu prune uscate.

Toarnă aluatul, nivelează şi coace prăjitura 20 de minute în cuptor, la 180° C. Desprinde cu un cuţit ne­ted prăjitura de marginile tăvii şi răstoarn-o pe un platou.

Serveşte-o tăiată bucăţi după ce se răceşte.

Desert cu ananas

Desert cu ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.