Desert cu ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu ananas din: zahar, amidon de porumb, faina, oua, drojdie, lapte, unt, ananas si prune uscate.
- 350 g zahăr
- 300 g amidon de porumb
- 300 g faină albă
- 4 ouă
- 1 plic drojdie uscată
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 1 ananas
- prune uscate, fără sâmburi
Mod de preparare:
Freacă untul cu 250 g de zahăr şi cu gălbenuşurile până când obţii o cremă spumoasă. Adaugă treptat amidonul, făina şi drojdia (amestecate în prealabil şi cernute), alternând cu câte puţin lapte. Amestecă bine şi, când ai obţinut o compoziţie omogenă, încorporează uşor, cu o spatulă, albuşurile bătute cu 1/2 linguriţă de sare.
Unge cu unt o tavă cu diametrul de 32 de cm, tapetează-i cu faină doar pereţii (nu şi fundul) şi presară pe fund 100 g de zahăr.
Curăţă ananasul de coajă şi de miezul lemnos, apoi taie-1 felii. Aşază feliile în tavă, peste zahăr. Umple spaţiile libere dintre feliile de ananas cu prune uscate.
Toarnă aluatul, nivelează şi coace prăjitura 20 de minute în cuptor, la 180° C. Desprinde cu un cuţit neted prăjitura de marginile tăvii şi răstoarn-o pe un platou.
Serveşte-o tăiată bucăţi după ce se răceşte.
Desert cu ananas
Pofta buna!