Desert cu migdale si cirese din: fulgi de ovaz, migdale, germeni de grau, cirese uscate, zahar brun, unt, unt de migdale, miere, vanilie, sare. Ingrediente: 2 cesti fulgi de ovăz 3/4 cană de migdale crude feliate 1/2 cană germeni de grâu 1 cană cireșe uscate 1/3 cană de zahăr brun 2 linguri unt nesărat 1/2 […]
Desert cu aroma de cafea
PrinteazaDesert cu aroma de cafea din: boabe de cafea, lapte, frisca, zahar vanilat, galbenusuri, zahar, lichior.
- 50 g boabe de cafea
- 200 ml lapte integral
- 250 ml frişcă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 6 gălbenuşuri
- 2 linguri zahăr
- 100 ml lichior
Mod de preparare:
Se pisează puţin boabele de cafea. Se dă în clocot laptele cu frişcă şi zahăr vanilat; se ia de pe foc şi se adaugă boabele de cafea pisate; se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească cca 20 min.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahăr şi se înglobează treptat amestecul de cafea.
Se strecoară totul şi se toarnă în forme mici. Acestea se aşază într-o tavă cu peţeţi înalţi, care se umple cu apă astfel încât nivelul acesteia să nu depăşească jumătatea înălţimii formelor.
Se coc formele 45 min. în cuptorul preîncălzit la 120 °C.
Se lasă să se răcească crema. Inainte de servire se pudrează cu zahăr şi se adaugă un praf de scorţişoară măcinată.
Se mai dau puţin la cuptor formele, ca să se caramelizeze zahărul de deasupra.
Se decorează cu boabe de cafea.
Desert cu aroma de cafea
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Desert cu migdale si cirese
Pofta buna!