Desert cu biscuiti si nuci

Printeaza

Desert cu biscuiti si nuci din: biscuiti cu ghimbir, unt sarat, nuci pecan, crema de branza, smantana, sirop de artar, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, nucsoara.

Ingrediente: 

  • 250g de biscuiţi cu ghimbir
  • 140g de unt sărat, topit
  • 200g de nuci pecan
  • 750g cremă de brânză
  • 300ml de smântână
  • 150ml sirop de arţar
  • 85g de zahăr
  • 3 ouă
  • 2 linguriţe esenta de vanilie
  • 4 linguri de făină
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 1/2 nucşoară întreagă, măcinată

Ingrediente topping:

  • 175ml sirop de arţar
  • 100g de unt sărat
  • 3 linguri de zahăr
  • 100g de nuci pecan, rupte grosier

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri cu dimensiunile de 20 x 30cm – dacă foloseşti o tavă cu fund detaşabil, asigură-te că o tapetezi foarte bine întrucât compoziţia de cheesecake este fluidă (această retetă poate fi preparată şi într-o formă rotundă de prăjituri, adâncă şi cu diametrul de 23cm).

Pune biscuiţii în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-i până când seamănă cu un pesmet fin, adaugă untul şl nucile pecan şi reporneşte robotul până când compoziţia se omogenizează, iar nucile sunt tocate fin, dar au încă o oarecare textură.

Transferă amestecul în tavă şi apasă pe el cu dosul unei linguri, pentru a crea un strat compact şi uniform.

Coace 110 minute, apoi scoate-l din cuptor şi lasă-l deoparte să se răcească.

Bate crema de brânză cu smântână într-un bol mare, până când le omogenizezi.

Adaugă siropul de arţar, zahărul, ouăle, vanilia, făina şi condimentele şi amestecă din nou, pentru a obţine o cremă fină de brânză.

Transfer-o peste blatul din biscuiţi, apoi dă prăjitura la cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15 minute.

Micşorează temperatura la 110°C şi continuă să coci prăjitura 30 de minute. Stinge focul şi lasă cheesecake-ul în cuptor 1 oră, apoi lasă-l încă 1 oră cu uşa cuptorului întredeschisă.

In cele din urmă, lasă-l să se răcească la temperatura camerei, apoi tine-l la frigider cel puţin 3 ore sau peste noapte.

Pentru a face toppingul, topeşte siropul de arţar împreună cu untul, zahărul şi un vârf generos de sare.

Lasă siropul să fiarbă 2-3 minute, apoi adaugă nucile pecan şi lasă-l să se răcească şi să se îngroaşe puţin.

Inainte de a servi, scoate prăjitura din tavă, toarnă pe ea caramelul din sirop de arţar şi nuci pecan (reîncălzeşte-l, dacă s-a întărit), apoi tai-o în batoane.

 

Desert cu biscuiti si nuci

Desert_cu_biscuit_ si_nuci

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O reteta exceptionala, buna pentru o seara friguroasa alaturi de ce dragi!:)
    incercati-o!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.