Ghidul Complet. Lavanda, cunoscută științific sub numele de Lavandula, este o plantă care a fascinat lumea prin istoria, frumusețea și utilitatea sa. În acest articol, vom explora istoria lavandei, modul în care este cultivată, zonele geografice unde crește și rolul său în diverse culturi. Istoria […]
Desert cu branza
PrinteazaDesert cu branza din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, branza dulce, esenta de portocale, amidon.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 50 ml ulei
- 100 g făină
- 1/2 pachet praf de copt
- 50 g cacao
Pentru umplutură:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 750 g brânză dulce
- 1 esenţă de portocale
Pentru glazură:
- 125 g unt
- 100 g zahăr
- 20 g cacao
- l lingură amidon
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi pui treptat gălbenuşurile amestecate bine cu uleiul. Incorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.
Baţi untul topit cu zahărul, adaugi brânza scursă bine, esenţa de portocale şi dai la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră ca să se întărească puţin.
Pentru glazură, încălzeşti untul într-o cratită, adaugi zahărul, cacaua, amidonul şi amesteci până când se îngroaşă puţin.
Intinzi crema de brânză peste blat, torni glazura de ciocolată, netezeşti bine şi dai la rece cel puţin o oră înainte să fie servită.
Desert cu branza
Pofta buna!
Friptură de Porc cu Muștar Dijon și Miere – Rețetă Ușoară și Delicioasă
Rețetă Ușoară și Delicioasă din: cotlet de porc, mustar dijon, miere, sare, piper, usturoi, ulei de masline, garnitura. Această rețetă de friptură de porc cu muștar Dijon și miere este o alegere excelentă pentru cinele speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Combinarea muștarului Dijon cu mierea […]