Desert cu budinca de vanilie, fructe si alune

Printeaza

Desert cu budinca de vanilie, fructe si alune din: oua, ulei, zahar, faina, esenta de portocale, sare, praf de copt, unt, pesmet, gem de capsuni, fructe, budinca de vanilie, alune, lapte, gelatină pentru tort.

Desert_cu_budinca_de_vanilie_fructe_si_alune

Ingrediente pentru aluat:

  • 5 ouă
  • 50 ml ulei
  • câte 1 cană zahăr şi făină
  • câteva picături esenţă de portocale
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • câte 10 g unt şi pesmet

Pentru umplutură:

  • 250 g gem de căp­şuni
  • 1/2 kg fructe
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 g alune
  • 1/2 l lapte
  • 1/4 l apă
  • 2 pli­curi gelatină pentru tort
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu un praf de sare şi cu zahărul.

Mixezi gălbenu­şurile cu uleiul. în spuma de albuşuri, încorporezi crema de gălbenuşuri, esenţa, făina cernută, pra­ful de copt, amestecând delicat, de jos în sus, după fiecare ingredient.

Ungi şi tapetezi cu pes­met o formă pentru tartă de 30 cm. Torni compoziţia şi coci blatul în cuptorul preîncălzit, 1/4 oră la foc mediu, apoi 1/2 oră la foc mic. îl scoţi din formă şi îl laşi pe un grătar, să se răcească.

Prăjeşti alunele în cuptor şi le tai mare. Prepari bu­dinca şi gelatina conform instrucţiunilor de pe plic.

Aşezi blatul pe un platou, îl ungi uniform cu gem şi torni budinca.

Aşezi bucăţi de fructe, presari alunele tocate şi acoperi totul cu gelatina călduţă.

Consumi desertul rece, după 1 oră.

 

Desert cu budinca de vanilie, fructe si alune

Desert_cu_budinca_de_vanilie_fructe_si_alune

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.