Desert cu budinca de vanilie, fructe si alune
PrinteazaDesert cu budinca de vanilie, fructe si alune din: oua, ulei, zahar, faina, esenta de portocale, sare, praf de copt, unt, pesmet, gem de capsuni, fructe, budinca de vanilie, alune, lapte, gelatină pentru tort.
Ingrediente pentru aluat:
- 5 ouă
- 50 ml ulei
- câte 1 cană zahăr şi făină
- câteva picături esenţă de portocale
- 1 praf de sare
- 1/2 plic praf de copt
- câte 10 g unt şi pesmet
Pentru umplutură:
- 250 g gem de căpşuni
- 1/2 kg fructe
- 1 plic budincă de vanilie
- 200 g alune
- 1/2 l lapte
- 1/4 l apă
- 2 plicuri gelatină pentru tort
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu un praf de sare şi cu zahărul.
Mixezi gălbenuşurile cu uleiul. în spuma de albuşuri, încorporezi crema de gălbenuşuri, esenţa, făina cernută, praful de copt, amestecând delicat, de jos în sus, după fiecare ingredient.
Ungi şi tapetezi cu pesmet o formă pentru tartă de 30 cm. Torni compoziţia şi coci blatul în cuptorul preîncălzit, 1/4 oră la foc mediu, apoi 1/2 oră la foc mic. îl scoţi din formă şi îl laşi pe un grătar, să se răcească.
Prăjeşti alunele în cuptor şi le tai mare. Prepari budinca şi gelatina conform instrucţiunilor de pe plic.
Aşezi blatul pe un platou, îl ungi uniform cu gem şi torni budinca.
Aşezi bucăţi de fructe, presari alunele tocate şi acoperi totul cu gelatina călduţă.
Consumi desertul rece, după 1 oră.
Desert cu budinca de vanilie, fructe si alune
Pofta buna!