Desert cu pere si ghimbir din: oua, unt, zahar, vanilie, smantana, cacao, ghimbir, faina, ciocolata, pere. Ingrediente: 2 ouă 150 g unt 82% grăsime 150 g zahăr brun 100 g zahăr alb 2 linguriţe extract de vanilie 100 g smântână fermentată 20% grăsime 75 g cacao neagră 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 220 g făină […]
Desert cu caise si frisca
PrinteazaDesert cu caise si frisca din: albusuri, zahar, zeama de lamaie, caise, si frisca.
- 4 albusuri
- 500 g zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 600 g caise fara samburi
ornare:
- caise
- frisca
Mod de preparare:
Puneţi caisele fără sâmburi într-un castron, tăiate cubulete, presăraţi cu jumătate din cantitatea de zahăr şi pastrati deoparte.
Bateţi albuşurile spumă, incorporati zahăr şi zeama de lămâie.
Bateţi pana la omogenizare. Adăugaţi fructele şi siropul acestora.
Bateţi în continuare amestecul până când se formeaza spuma.
Turnaţi imediat spuma în pahare.
Ornaţi cu felii de caise si friscă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert cu pere si scortisoara
Desert cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, scortisoara. Ingrediente: 1 aluat foitaj 3-4 pere 100 g zahăr brun 100 g unt scorţişoară Mod de preparare: Topeşte untul într-un vas, adaugă zahărul şi lasă pe foc până se formează caramelul. Adaugă jumătăţile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presară scorţişoara şi mai […]
Desert cu fistic
Desert cu fistic din: oua, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, sare, afine, nuca, fistic. Ingrediente: 5 ouă 200 g făină 200 g zahăr 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 4 linguri ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf sare 1 fiolă esenţă portocale 200 g afine 50 g nucă măcinată 50 […]
Desert cu piersici si scortisoara
Desert cu piersici si scortisoara din: faina, zahar, sare, unt, ou, piersici, scortisoara, nucsoara, lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g zahăr tos 1/2 linguriţă sare 115 g unt 1 ou Pentru umplutură: 7 piersici decojite, tăiate cubuleţe 2 linguri suc de lămâie 60 g făină 200 g zahăr tos 1/2 linguriţă sare […]
Pofta buna!
spuma de caise, dementiala