Desert cu caise si frisca

Printeaza

Desert cu caise si frisca din: albusuri, zahar, zeama de lamaie, caise, si frisca.

 

Ingrediente:Desert cu caise si frisca

  • 4 albusuri
  • 500 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 600 g caise fara samburi

ornare:

  • caise
  • frisca

 

Mod de preparare:

Puneţi caisele fără sâmburi într-un castron, tăiate cubulete, presăraţi cu jumătate din cantitatea de zahăr şi pastrati deoparte.

Bateţi albuşurile spumă, incorporati zahăr şi zeama de lămâie.

Bateţi pana la omogenizare. Adăugaţi fructele şi siropul acestora.

Bateţi în continuare amestecul până când se formeaza spuma.

Turnaţi imediat spuma în pahare.

Ornaţi cu felii de caise si friscă.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere

Desert cu pere si ghimbir

Desert cu pere si ghimbir din: oua, unt, zahar, vanilie, smantana, cacao, ghimbir, faina, ciocolata, pere. Ingrediente: 2 ouă 150 g unt 82% grăsime 150 g zahăr brun 100 g zahăr alb 2 linguriţe extract de vanilie 100 g smântână fermentată 20% grăsime 75 g cacao neagră 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 220 g făină […]

Pere fierte cu îngheţată de mascarpone

Desert cu pere si scortisoara

Desert cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, scortisoara. Ingrediente: 1 aluat foitaj 3-4 pere 100 g zahăr brun 100 g unt scorţişoară   Mod de preparare: Topeşte untul într-un vas, adaugă zahărul şi lasă pe foc până se formează caramelul. Adaugă jumătăţile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presară scorţişoara şi mai […]

 

Reteta prajitura cu fistic

Desert cu fistic

Desert cu fistic din: oua, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, sare, afine, nuca, fistic. Ingrediente: 5 ouă 200 g făină 200 g zahăr 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 4 linguri ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf sare 1 fiolă esenţă portocale 200 g afine 50 g nucă măcinată 50 […]

 

 

Desert cu piersici si scortisoara

Desert cu piersici si scortisoara din: faina, zahar, sare, unt, ou, piersici, scortisoara, nucsoara, lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g zahăr tos 1/2 linguriţă sare 115 g unt 1 ou Pentru umplutură: 7 piersici decojite, tăiate cubuleţe 2 linguri suc de lămâie 60 g făină 200 g zahăr tos 1/2 linguriţă sare […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. spuma de caise, dementiala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.