Desert cu capsuni, coacaze si frisca

Printeaza

Desert cu capsuni, coacaze si frisca din: oua, zahar tos, faina, lapte, baton de vanilie, capsune proaspete, coacaze proaspete, smantana lichida, zahar pudra.

Desert_cu_capsuni_coacaze_si_frisca

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri
  • 100 g de zahar tos
  • 30 g de faina
  • 300 ml de lapte
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 ceasca de capsune proaspete
  • 1 ceasca de coacaze proaspete
  • 300 ml de smantana lichida pentru frisca proaspata, batuta cu o lingurita de zahar
  • zahar pudra pentru decorat

 

 

Mod de preparare:

Incalziti pe foc 200 ml de lapte, impreuna cu semintele batonului de vanilie.

Adaugati amestecului si batonul de vanilie pe care il puteti indeparta imediat ce laptele s-a incalzit (nu trebuie sa fiarba).

Intr-o craticioara, amestecati galbenusurile cu zaharul. Incorporati in amestec si faina.

Adaugati in compozitie si cei 100 ml de lapte ramasi si amestecati totul.

Puneti laptele cald, amestecati rapid si transferati intregul amestec la loc in craticioara si asezati-o din nou pe foc, amestecand continuu pana cajid sosul va fi ajuns la consistenta dorita. Lasati totul sa se raceascat timp de 5 minute.

Intre timp, taiati capsunele pe jumatate si apoi potriviti-le pe fundul paharelor.

Acoperiti capsunele cu sosul de vanilie. Decorati cupele fool cu frisca batuta si coacaze. Inainte de servire, pudrati cu un pic de zahar pudra.

Desert cu capsuni, coacaze si frisca

Desert_cu_capsuni_coacaze_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.