Desert cu capsuni
PrinteazaO reteta de desert cu capsuni din: chec, lichior de capsuni, capsuni, jeleu de capsuni, zahar, frisca, iaurt cu aroma de vanilie si bezele.
- 300 g chec, taiat cuburi de 2 cm
- 4 linguri lichior de capsuni
- 650 g capsuni, taiate pe jumatate – pastreaza cateva pentru ornat
- 150 g jeleu de capsuni
- 3 linguri zahar
- 300 g frisca lichida
- 150 g iaurt cu aroma de vanilie
- 25 g bezele, rupte bucati
Mod de preparare:
Asaza checul intr-un bol de 1,5 litri din sticla transparenta si stropeste cu lichior; presara jumatate din cantitatea de fructe. Dizolva jeleul in 500 ml apa clocotinda, lasa sa se racoreasca si toarna peste chec. Lasa sa se raceasca si apoi da la rece ca sa se intareasca.
Zdrobeste fructele cu zaharul. Bate frisca spuma si combina iaurtul. Adauga fructele si toarna in bol. Da la rece pana in momentul servirii. Inainte de a servi presara bezele si fructele pastrate deoparte.
Desert cu capsuni
Pofta buna!