Desert cu caramel
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu caramel din:faina, zahar, unt, oua, cacao, zahar vanilat, praf de copt, lapte, ciocolata de menaj, ulei, zeama de lamaie.
Ingrediente blat:
- 100 a făină
- 150 g zahăr
- 150 a unt
- 4 ouă
- 3 linguri cacao
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 praf de copt
Ingrediente crema:
- 200 g zahăr
- 1ou
- 200 ml lapte
- 2 linguri făină
- 150 a unt
Ingrediente glazura:
- 400 g ciocolată de menaj
- 4 linguri ulei
- 100 g zahăr pudră
- 1 albuş
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt şi cacaua, iar la sfârşit se adaugă tavă unsă şi tapetată cu făină.
Separat, se caramelizează zahărul. Se amestecă laptele cu oul şi făina, se toarnă peste caramel şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. După ce se răceşte bine, se încorporează untul treptat.
Se prepară glazura, bătând albuşul cu zahărul pudră adăugat treptat. Din când în când, se toarnă câte puţină zeamă de lămâie şi se bate până când compoziţia devine omogenă.
Se taie blatul în trei foi orizontale, se ung cu crema caramel şi se aşază una deasupra celeilalte. Se toarnă deasupra ciocolata topită în ulei pe baie de aburi, iar peste ea se pune glazura de lămâie.
Prăjitura se lasă două ore la rece, după care se porţionează cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.
Desert cu caramel
Pofta buna!