Desert cu caramel

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu caramel din:faina, zahar, unt, oua, cacao, zahar vanilat, praf de copt, lapte, ciocolata de menaj, ulei, zeama de lamaie.

Ingrediente blat:Desert cu caramel

  • 100 a făină
  • 150 g zahăr
  • 150 a unt
  • 4 ouă
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 praf de copt

Ingrediente crema:

  • 200 g zahăr
  • 1ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 150 a unt

Ingrediente glazura:

  • 400 g ciocolată de menaj
  • 4 linguri ulei
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 albuş
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahă­rul şi zahărul vanilat până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernu­tă cu praful de copt şi cacaua, iar la sfârşit se adaugă tavă unsă şi tapetată cu făină.

Separat, se caramelizează zahărul. Se ameste­că laptele cu oul şi făina, se toarnă peste caramel şi se la­să să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. După ce se ră­ceşte bine, se încorporează untul treptat.

Se prepară glazura, bă­tând albuşul cu zahărul pudră adăugat treptat. Din când în când, se toarnă câ­te puţină zeamă de lămâie şi se bate până când compozi­ţia devine omogenă.

Se taie blatul în trei foi orizontale, se ung cu crema caramel şi se aşază una deasupra celeilalte. Se toarnă deasupra ciocola­ta topită în ulei pe baie de aburi, iar peste ea se pune glazura de lămâie.

Prăjitu­ra se lasă două ore la rece, după care se porţionează cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.

Desert cu caramel

Desert cu caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.