Desert Chantilly cu fructe de pădure
PrinteazaO reteta simpla de Desert Chantilly cu fructe de pădure din: frisca, galbenusuri, lapte, zahar de trestie, zahar tos, zahar pudra, faina, lamaie, afine, zmeura, coacaze rosii si ulei de arahide.
- 2 dl frişcă
- 5 gălbenuşuri
- 1/2 l lapte
- 3 linguri de zahăr de trestie
- 5 linguri de zahăr tos
- 1 lingură de zahăr pudră
- 50 g făină
- 1 lămâie
- 1 coşulet de afine
- 1 coşulet de zmeură
- 4 rămurele de coacăze roşii
- ulei de arahide
Mod de preparare:
Spălaţi lămâia şi curăţaţi-o de coajă. Intr-o oală, puneţi la fiert laptele cu coaja de lămâie, la foc potrivit. într-un castron, bateţi bine zahărul cu gălbenuşurile şi încorporaţi făina. Turnaţi deasupra laptele fierbinte puţin câte puţin, continuând să amestecaţi.
Treceţi preparatul într-o cratiţă şi fierbeţi-l la foc moderat până când crema se îngroaşă. Stingeţi focul şi răciţi crema repede, cufundând cratiţa în apă rece şi amestecând. Scoateţi coaja de lămâie.
Bateţi frişca împreună cu zahărul pudră şi încorporaţi jumătate din cantitatea de cremă, amestecând de jos în sus. Puneţi în frigider frişca rămasă şi crema, să se răcească complet.
Caramelizaţi într-o crăticioară zahărul tos stropit puţin cu apă. întindeţi pe masă două foi de aluminiu şi ungeţi-le cu ulei de arahide. întindeţi zahărul caramelizat cu o paletă, în patru fâşii. Cum începe să se întărească, ridicaţi uşor foile de aluminiu şi puneţi un suport dedesubtul lor, în aşa fel încât caramelul să se curbeze. Lăsaţi-le să se întărească de tot în această poziţie.
Intindeţi crema pe fundul unor farfurii de desert, cu câte o lingură de frişcă deasupra. Decoraţi cu câte o fâşie de caramel şi cu fructele de pădure spălate şi şterse.
Desert Chantilly cu fructe de pădure
Poftă bună!