Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure

Printeaza

O reteta de Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure din: unt, zahar brun, oua, ciocolata neagra, cacao, faina, praf de copt, migdale, lapte, nasturei de ciocolata, zeama de portocala, gem de zmeura, anason, visine confiate, merisoare confiate si cirese.

Ingrediente:Desert de ciocolata cu sirop picant de fructe de padure

  • 85 g unt moale, plus extra pentru uns
  • 85 g zahar brun
  • 2 oua mari, batute, 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 g ciocolata neagra, topita
  • 25 g cacao
  • 140 g de faina normal
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g migdale macinate
  • 100 ml lapte
  • 60 g nasturei de ciocolata

pentru siropul picant de fructe de padure:

  • zeama de la 1 portocala
  • 200 g gem de zmeura fara samburi
  • 3 stelute de ananson
  • 25 g visine confiate
  • 25 g merisoare confiate
  • 50 g de cirese marachino, scurse
  • 200 g de cirese din compot, fara samburi, scurse

 

Mod de preparare:

Se unge cu unt o formă adâncă de 450g, apoi se tapetează cu un cerc de hârtie cerată. Se aşază o farfurioară cu faţa în jos într-o oală suficient de mare ca să cuprindă forma de prăjitură, care va funcţiona ca o pirostrie, împiedicând contactul direct dintre baza formei şi foc. Se pune apă la fiert.

Se bat untul şi zahărul într-un bol, până se obţine o consistenţă uşor cremoasă. Se încorporează treptat ouăle, apoi vanilia şi ciocolata topită. Se cern deasupra cacaua, făina şi praful de copt, apoi se încorporează migdalele măcinate, laptele şi ciocolata.

Se umple forma cu acest amestec. Se taie cercuri mari din hârtie cerată si folie de aluminiu, suficient de intinse cat sa acopere gura formei si sa atarne peste margini.Se unge hârtia cu unt în strat subţire şi se aşază deasupra foliei, cu faţa unsă în sus.

Se face o cută de sus în jos, în centrul celor două cercuri suprapuse, apoi se aşază, cu partea cu hârtia în jos, peste aluat.

Se petrece folia de aluminiu pe deasupra, pentru a acoperi hârtia. Se asigură bine cu sfoară şi se coboară forma în oală. Se adaugă apă clocotită cât să urce până la jumătate din înălţimea formei să nu atingă hârtia. Se acoperă cu un capac şi se scade focul, ca să fiarbă uşor.

După 1 oră şi 15 minute, se verifică dacă prăjitura este gata, înfigând în ea o frigăruie de metal. Când este scoasă, frigăruia nu ar trebui să fie acoperită de aluat crud.

Intre timp, se amestecă zeama de portocală, gemul, anasonul stelat şi fructele confiate într-un robot de bucătărie, până se obţine un sos.

Se adaugă cireşele şi se amestecă. Se întoarce cu grijă prăjitura pe o farfurie. Se pune deasupra un moţ de fructe din soS şi o stea de anason, apoi se toarnă sirop cald pe deasupra.

Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure

Desert de ciocolata cu sirop picant de fructe de padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.