Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]
Desert cu ciocolata, biscuiti si miere
PrinteazaDesert cu ciocolata, biscuiti si miere din: biscuiţi digestivi, drajeuri colorate, unt, ciocolată cu lapte şi amăruie, miere.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi digestivi, zdrobiţi
- 200 g drajeuri colorate
- 125 g unt
- 200 g din fiecare: ciocolată cu lapte şi amăruie, tocată
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Tapetează cu hârtie de copt o formă de copt. Aşază la bază într-un strat biscuiţii şi aproape toate drajeurile.
Intr-un vas ia bain mărie topeşte untul, ciocolata şi mierea.Toarnacompoziţia peste biscuiţi şi nivelează suprafaţa.
Presară drajeurile rămase şi dă la rece până cănd se întăreşte.
Inainte de a servi lasă să stea la temperatura camerei şi apoi taie cu cuţitul înmuiat în apă clocotindă.
Copiii pot da o mână de ajutor la zdrobitul biscuiţilor sau la porţionat.
Desert cu ciocolata, biscuiti si miere
Pofta buna!
Mancare de fasole pastai pentru iarna
Mancare de fasole pastai pentru iarna din: dovlecei, ardei capia, ceapa, morcovi, rosii, ulei, fasole pastai, sare, marar. Ingrediente: 3 dovlecei mari 4 ardei capia, mari 5 cepe mari 2 morcovi 5 roșii mari 400 ml ulei 2 kg fasole păstăi sare 3 legături mărar Mod de preparare: Cureți păstăile, le tai în […]