Desert cu ciocolata, cirese si crema de mascarpone

Printeaza

Desert cu ciocolata, cirese si crema de mascarpone din: ciocolată de menaj neagră, ulei, mascar­pone, cirese, zahar praf, scortisoara, menta, forme de coşuleţe de hârtie sau silicon.

Desert cu ciocolata, cirese si crema de mascarpone

Ingrediente:

  • 250 g ciocolată de menaj neagră
  • 1 linguriţă mică de ulei
  • 300 g mascar­pone
  • 150 g cireşe
  • 100 g zahăr praf
  • un vârf cuţit de scorţişoară pulbere
  • 2 frunze de mentă zdrobite
  • 6 forme de coşuleţe de hârtie sau silicon

Mod de preparare:

Razi ciocolata, pui pe foc două vase mici şi topeşti ciocolata pe baie de aburi.

Adaugi în ciocolată uleiul şi zdrobeşti frunzele de mentă mărunt, lei formele de coşuleţe şi, cu ajutorul pensulei de bucătărie, ungi pereţii coşuleţelor într-un strat mai gros.

Le in­troduci în frigider pentru circa 20 de minute, până se încheagă bine ciocolata.

Amesteci într-un bol mascarpone cu zahărul praf şi adaugi’ pulberea de scorţişoară.

Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scuiţgă de sucul propriu, apoi le adaugi în crema de mascarpone.

Introduci bolul în frigider pentru 15 minute, tei o tavă rotundă, aşezi câte o lingură din cremă (6 bucăţi), scoţi coşuleţele din fri­gider şi le umpli cu cremă de mascarpone şi fructe.

Aşezi coşuleţele de ciocolată pe crema din tavă şi îndepărtezi uşor hârtia, să rămână întregi.

Crema rămasă o pui într-un poş de cofetărie şi formezi o floare deasupra, apoi ornezi cu o cireaşă şi o frunză de mentă verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert: Spuma de ciocolata cu frisca

Spuma de ciocolata cu frisca din: oua, ciocolata, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se bat […]

 

Desert savuros cu ciocolata neagra

Desert savuros cu ciocolata neagra din: ciocolata, zahar, unt, faina, oua, sare. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 100 g unt 50 g făină 4 ouă un praf sare   Mod de preparare: Ciocolata ruptă bucăţi se pune la topit la bain-marie sau la microunde. Se pune şi untul la topit la fel, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.