Desert cu ciocolata si fructe de padure

Printeaza

Desert cu ciocolata si fructe de padure din: lapte, faina, zahar, unt, ciocolata menaj, pudra de cacao si fructe de padure.

 

Ingrediente:

  • 400 ml lapte dulce
  • 2 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 200 g ciocolata menaj
  • 2 linguri pudra de cacao
  • fructe de padure (sau alune de padure)

 

 

Mod de preparare:

Incălzeşti laptele cu zahărul. Iei de pe foc şi adaugi făina cernută cu pudra de cacao.

Aşezi amestecul la fiert în bam-marie. Amesteci permanent pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Laşi pe foc până se îngroaşă amestecul.

Dai deoparte vasul şi continui să amesteci până se mai răcoreşte. Adaugi ciocolata rasă pe răzătoarea fină şi untul tăiat bucăţele.

Freci energic până se integrează perfect şi budinca devine omogenă şi cremoasă.

Adaugi fructele de pădure, amesteci uşor să nu se zdrobească, torni budinca în castronele, iar când se răceşte o dai la frigider.

Serveşti budinca ornată cu frunze aromate de mentă şi cu fructe de pădure.

Desert cu ciocolata si fructe de padure

Desert_cu_ciocolata_si_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor

Rețetă de Amandina – Desert delicios și ușor din: biscuiti cu unt, lapte, zahar, faina, extract de vanilie, untmigdale, ciocolata neagra. Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de amandina, un desert cu biscuiți și cremă vanilată. Află cum să pregătești acest deliciu, istoria sa și informații nutriționale. Ingrediente: 200g biscuiți cu unt 500ml lapte 100g […]

Savarina – Desert delicios cu istorie bogată

Savarina – Desert delicios cu istorie bogată din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, coaja de lamaie, sare, unt, apa, sirop. Ingrediente: 250 g făină 15 g drojdie proaspătă 4 ouă 50 g zahăr 100 ml lapte cald Coaja rasă de la o lămâie Un praf de sare 50 g unt 100 ml apă Pentru sirop: […]

Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat

Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat din: fidea de kunafa, unt topit, branza dulce, zahar granulat, apa de trandafiri, nuci, sirop de zahar. Kunafa (sau kanafeh, kanafah, kunafeh, și alte variante de ortografie) este un desert tradițional din Orientul Mijlociu și din regiunile învecinate, precum Turcia, Grecia și Orientul Apropiat. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.