Desert cu ciocolată si migdale

Printeaza

Desert cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie, miere, apa, ulei, sare.

 

Ingrediente:Desert_cu_ciocolata_si_migdale

  • 4 linguri cu amidon
  • 500 ml lapte
  • 120 g zahar tos
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g migdale
  • 100 g ciocolata alba
  • 5 pistile sofran
  • 30 g decor colorat din zahar
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie
  • 20 ml miere
  • 100 ml apa
  • 30 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Amidonul se dizolvă într-un bol în laptele dulce rece, apoi se se pune la fiert. Se adaugă 70 g zahăr tos, pistilele de şofran şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă.

Se împarte în două boluri, în primul se pune ciocolată albă, iar în al doilea se adaugă ciocolata neagră.

Se amestecă până se topeşte ciocolata, se adaugă în ambele boluri migdale tocate şi se toarnă în căni de sticlă.

Drojdia se amestecă bine cu apa, mierea, uleiul de măsline, sare după gust şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Se adaugă făina, se frământă, se lasă să dospească 30 de minute, apoi se întinde o foaie subţire.

Se taie fâşii lungi, se aşază pe o tava tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 15-17 minute, având grijă să nu se ardă.

Cand s-au racit se servesc alaturi de cemele de ciocolata, presarate cu decorul de zahar colorat.

Ca sa nu aiba un gust amar cremele, migdalele se oparesc si se curata de coaja.

Desert cu ciocolată si migdale

Desert_cu_ciocolata_si_migdale
Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.