Desert de ciocolata cu sos de cafea
PrinteazaDesert de ciocolata cu sos de cafea din: unt, zahar, ciocolata neagra, oua, faina, frisca, albusuri, zahar, espreso, pulbere de cafea si cacao.
terina:
- 250 g unt
- 250 g zahar
- 250 g ciocolata neagra 70%
- 5 oua
- 1 lingura faina
sosul:
- 500 ml frisca
- 5 albusuri
- 100 g zahar
- 30 ml espresso
- 1 lingurita pulbere de cafea proaspat macinata
ornare:
- zahar pudra
- cacao sau nes
Mod de preparare:
Puneti intr-un vas la bain-marie, la foc potrivit, untul taiat in cubulete. Peste aceasta puneti zaharul si peste aceasta ciocolata rupta in bucatele potrivite.
Lasati vasul pe foc pana cand se topeste ciocolata, apoi oprriti focul. In alt vas amestecati ouale batute cu faina. Adaugati apoi treptata amestecul cu ciocolata, racit putin si bateti cu mizerul pana cand obtineti o compozitie spumoasa.
Tapetati cu folie de copt o tava de checin care turnati compozitia pregatita. puneti tava intr-o alta tava mai mare cu apa in ea (la bain-marie), la cuptor, la foc potrivit.
Coaceti terina cel putin 1 1/2ore, pana cand la proba cu scobitoarea mijlocul este copt. Lasati-o apoi la racit si puneti-o la frigider pana a doua zi.
Pnetru sos, bateti albusurile cu zaharul si cand spuma se tine bine de tel, turnati in ea treptat, frisca fiarta si apoi racita putin.
Bateti mereu in acest timp pentru omogenizare. Puneti amestecul la fiert la bain-marie, pana cand sosul se ingroasa, apoi luati-l de pe foc, adaugati espresso si pulberea de cafea, amestecati si lasati-l la racit.
Scoateti terina din frigider, presarati-o cu zahar si taiati-o in felii. Serviti cate 1 felie de terina cu sos de cafea alaturi, presarati cu cacao sau nes.
Desert de ciocolata cu sos de cafea
Pofta buna!