Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]
Desert de ciocolată
PrinteazaDesert de ciocolată din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, frisca, faina, cafea solubila, albus, zahar pudra si suc de lamaie.
- 400 g ciocolata neagra cu 70% cacao
- 120 g unt
- 175 g zahar
- 5 oua
- 125 ml frisca lichida
- 2 linguri faina
- o lingura cafea solubila preparat
- pentru glasat:
- un albus
- 160 g zahar pudra
- o lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Se topesc ciocolata, untul, zahărul, cafeaua şi frişca lichidă pe foc mediu.
Intr-un vas, separat, se amestecă ouăle şi făina şi apoi se toarnă puţin câte puţin, amestecând, ciocolata topită.
Amestecul trebuie să fie gros.
Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, se toarnă amestecul de ciocolată şi se pune tava într-un vas mai mare.
Se toarnă apă cât să ajungă la jumătatea înălţimii tăvii. Se dă la cuptor pentru două ore şi, după ce se coace, se scoate şi se răceşte complet.
Pentru a-l servi glasat, albuşul se freacă cu zahărul şi, după ce se obţine o pastă fină albă, se picură suc de lămâie.
Se toarnă peste prăjitură, conform imaginaţiei şi se dă totul la rece până a doua zi, când se serveşte.
Desert de ciocolată
Pofta buna!
Deserturi racoroase si savuroase de vara
Deserturi racoroase si savuroase de vara Reteta zilei: Inghetata de afine cu aroma de menta Inghetata de afine cu aroma de menta din: smantana, lapte, menta, lamaie, afine, zahar, sare, oua. Ingrediente: 2 cești smantana 1 ceasca lapte integral ⅓ ceasca frunze de menta 1½ lămâi 2 cesti afine ¾ ceasca zahăr 1 praf sare […]
Savurati!