Desert cu coacaze si lamaie din: cirese, faina, coacaze, zahar, oua, unt, praf de copt, lamaie, zahar pudra.
Ingrediente:
300 g cireşe fără sâmburi
250 g făină
100 g coacăze
zahăr
4 ouă
250 g unt
1 plic praf de copt
1 lămâie
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
Freci untul moale şi zahărul vanilat până se albeşte, pui coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi făina în ploaie. Amesteci bine până se transformă într-un aluat uniform.
Torni aluatul într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină, iar deasupra aşezi fructele scurse de zeamă şi tăvălite prin făină. Introduci prăjitura în cuptorul bine încălzit şi coci aproximativ 35 de minute.
După ce este gata prăjitura şi s-a răcit complet, o tai si presari pe deasupra zahăr pudră.
Desert cu morcovi si mascarpone din: morcovi, zahar, oua, faina, nuci, unt, scortisoara, mascarpone, frisca. Ingrediente: 250 g morcovi raşi 125 g zahăr 2 ouă 200 g făină 60 g nuci 125 g unt topit un plic praf de copt scorţişoară Pentru umplutură: 500 g mascarpone 100 g zahăr pudră Pentru servit: 250 ml frişcă […]
Desert cu banane caramelizate din: faina, lapte, oua, unt, sare, banane, zahar. Ingrediente: 125 g făină 275 ml lapte 2 ouă 30 ml unt topit 1 păstaie vanilie 1/2 linguriţă sare Pentru umplutura: 4 banane 100 g unt 60 g zahăr brun Mod de preparare: Bate ouăle cu sarea. Toarnă laptele la temperatura camerei […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.