Desert cu crema de branza si dulceata de zmeura

Printeaza

Desert cu crema de branza si dulceata de zmeura din: unt, zahar brun, oua, banane, lamaie, pasta de vanilie, lapte batut, faina, praf de copt, chimion, bicarbonat, ricotta, portocale, zmeura.

Ingrediente pentru banana bread: 

  • 140gde unt, moale
  • 140g de zahăr brun
  • 2 ouă
  • 2-3 banane foarte coapte
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă pastă de vanilie
  • 85g de lapte bătut
  • 225g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

pentru crema de branza cu vanilie:

  • 250g de ricotta
  • 3 linguriţe pastă de vanilie
  • zeama de la 2 portocale, coaja rasă de la 1

dulceata de zmeura:

  • coaja rasă şi zeama de la 2 portocale
  • 85g de zahăr
  • 600g de zmeură

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi de chec de 900g. Bate untul şi zahărul până când obţii o spumă aerată, apoi încorporează ouăle, pe rând.

Intr-un alt bol zdrobeşte bananele cu ajutorul unei furculiţe, apoi adaugă-le în primul bol, împreună cu coaja rasa de lămâie, vanilia şi laptele bătut şi amestecă.

Pune într-un bol făina, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu. Incorporează treptat ingredientele uscate în amestecul cu banane, prin mişcări de împăturire, câte o treime deodată. Când aluatul devine omogen, transferă-l în tavă.

Coace-l 1 oră, până când devine ferm, auriu, iar o scobitoare introdusă în miezul checului iese curată. Lasă-l în tavă 10 minute, apoi răstoarnă-l pe grătarul pentru prăjituri, pentru a se răci complet.

Cât timp banana bread este la cuptor, prepară ricotta cu vanilie. Pune brânza într-un bol şi amestec-o cu pasta de vanilie, coaja rasă şi 90ml zeamă de portocale. Odată omogenizată, acoperă crema şi pune-o în frigider.

Pentru a face dulceaţa de zmeură, încălzeşte coaja rasă, 5 linguri zeamă de portocale, zahărul şi 225g de zmeură la foc mic, într-o cratiţă, până când zahărul se dizolvă, lasă amestecul să fiarbă 5 minute, apoî trece-l printr-o sită într-un bol. Adaugă restul de zmeură, acoperă-l şi pune-l în frigider.

Când eşti gata să serveşti, scoate din frigider dulceaţa de zmeură pentru a o aduce la temperatura camerei. Taie banana bread în 8 felii şi dă-o la cuptor la temperatură medie, pentru a se carameliza uşor.

Serveşte fiecare felie cu o lingură de ricotta cu vanilie şi puţin compot de zmeură.

 

Desert cu crema de branza si dulceata de zmeura

Desert_cu_crema_de_branza_si_dulceata_de_zmeura

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.