Cremă caramel din: zahar, smantana, lapte caldut, baton de vanilie, oua si galbenusuri.
Ingrediente:
130 g zahar
250 g smantana
100 ml lapte caldut
1/2 baton de vanilie
2 oua
2 galbenusuri
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 175° C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se umple două treimi cu apă fiartă.
Se topeşte zahărul, până se caramelizează, apoi se repartizează în patru forme de metal (8 cm 0).
Batonul de vanilie se rade, apoi se amestecă bine cu ouăle, gălbenuşurile, smântână şi laptele cald şi se repartizează în formele de metal, cu zahăr caramelizat.
Formele umplute se pun în tava cu apă fiartă din cuptor şi se lasă 30 de minute, la foc mediu.
Se scot formele, se lasă să se răcească puţin, apoi se pun 3 ore la rece.
Macarons cu Vanilie și Cremă de Brânză din: faina, zahar, albusuri, sare, extract de vanilie, branza, unt. Pentru iubitorii de dulciuri rafinate, macarons reprezintă o alegere perfectă. Aceste mici bijuterii ale patiseriei franceze combină finețea macarons-urilor cu o umplutură cremoasă și aromată, oferind o experiență gustativă de neuitat. Reteta Macarons cu Vanilie și Cremă de […]
Cremă de zahăr ars cu dovleac din: zahar, dovleac, oua, lapte dulce pasteurizat, rom, scortisoara, unt. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g dovleac 6 ouă 600 ml lapte dulce pasteurizat 2 linguri rom 1 linguriță scorțișoară 1 cub unt Mod de preparare: Într-o cratiță emailată, cu volumul de 3 litri, caramelizezi 150 g zahăr, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.