Desert cu crema de dovleac
PrinteazaDesert cu crema de dovleac din: oua, zahar, cacao, faina, ulei, praf de copt, mascarpone, dovleac, vanilie.
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faină
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
- 250 g cremă mascarpone
- 250 g dovleac copt
- 120 g zahăr pudră
- 1/2 baton de vanilie
Pentru glazură:
- 120 g zahăr
- 70 g cacao
- 50 ml apă
- 20 g unt
- 1 lingură ornamente de ciocolată
Mod de preparare:
Se bate cu mixerul de mână la turaţie maximă, ouăle întregi împreună cu zahărul, până când se obţine o spumă cremoasă şi densă.
Se adaugă uleiul şi se încorporează faina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Compoziţia se împarte în două părţi, o parte se întinde pe hârtie de copt într-o tavă de mărimea 37×27 cm.
Se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit la l80 grade. Se procedează la fel cu compoziţia rămasă. După răcire foile se taie în două pe lungime, obţinînd astfel patru foi lunguieţe.
Pentru cremă se scot seminţele din batonul de vanilie, se adaugă în crema mascarpone şi se freacă cu zahărul pudră, apoi se încorporează treptat câte o linguriţă de dovleac copt.
Crema obţinută se împarte în patru părţi, cu trei părţi se umplu foile, partea rămasă se pune deoparte.
Pentru glazură cacaua se amestecă cu zahărul, se adaugă apa şi se fierbe pe foc moderat până când se fac bule la suprafaţă, apoi se trage deoparte şi se amestecă untul.
Se lasă la răcit, amestecând din când în când, după care se întinde pe ultima foaie.
Prăjitura se pune la rece pentru câteva ore. Înainte de servire se taie feliile şi se ornează fiecare în parte cu crema rămasă şi se presară ornamente de ciocolată.
Pofta buna!