Desert cu crema de nuci

Printeaza

Desert cu crema de nuci din: faina, zahar, miere, lapte, ou, unt, bicarbonat, nuci, miere, faina, zahar, frisca, gem acrisor, nuci.

Ingrediente:Desert_cu_crema_de_nuci

pentru foi:

  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • un ou
  • 50 g unt
  • o lingurita bicarbonat

pentru crema de nuci:

  • 100 g nuci
  • 100 g miere
  • 100 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte

pentru montarea prajiturii:

  • 200 g gem acrisor

pentru servit:

  • nuci

 

Mod de preparare:

Pentru foi, untul, mierea şi zahărul se fierb la foc mic, amestecând până ce zahărul s-a topit.

Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească. Intre timp, făina se amestecă bine cu bicarbonatul şi, când crema s-a răcit, se adaugă făina, puţin câte puţin, amestecând şi frământând.

Se pune şi oul şi, după încorporare, se adaugă si puţin lapte.

Aluatul se împarte în trei părţi, din care se întind 3 foi care se coc pe dosul tăvii unse cu un pic de ulei. Se coc 15-20 de minute, în funcţie de cuptor. Se lasă apoi să se răcească în totalitate.

Pentru cremă, nucile măcinate si făina se pun în tava mare de cuptor şi se coc pentru 30 de minute maximum. Apoi se lasă la răcit.

Mierea, untul, zahărul, laptele şi frişca lichidă se pun pe foc şi se adaugă făina şi nucile coapte. Se amestecă până ce devine o cremă groasă care se lasă la răcit.

Pentru montarea prăjiturii, se aşază alternativ o foaie, gem, cremă, foaie, cremă, foaie.

Se acoperă şi se aşază deasupra o greutate. Se dă la rece până a doua zi. Se serveşte cu nuci deasupra.

Desert cu crema de nuci

Desert_cu_crema_de_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.