Desert cu crema de nuci
PrinteazaDesert cu crema de nuci din: faina, zahar, miere, lapte, ou, unt, bicarbonat, nuci, miere, faina, zahar, frisca, gem acrisor, nuci.
pentru foi:
- 400 g faina
- 150 g zahar
- 3 linguri miere
- 2 linguri lapte
- un ou
- 50 g unt
- o lingurita bicarbonat
pentru crema de nuci:
- 100 g nuci
- 100 g miere
- 100 g faina
- 2 linguri zahar
- 100 g unt
- 400 ml frisca lichida
- 250 ml lapte
pentru montarea prajiturii:
- 200 g gem acrisor
pentru servit:
- nuci
Mod de preparare:
Pentru foi, untul, mierea şi zahărul se fierb la foc mic, amestecând până ce zahărul s-a topit.
Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească. Intre timp, făina se amestecă bine cu bicarbonatul şi, când crema s-a răcit, se adaugă făina, puţin câte puţin, amestecând şi frământând.
Se pune şi oul şi, după încorporare, se adaugă si puţin lapte.
Aluatul se împarte în trei părţi, din care se întind 3 foi care se coc pe dosul tăvii unse cu un pic de ulei. Se coc 15-20 de minute, în funcţie de cuptor. Se lasă apoi să se răcească în totalitate.
Pentru cremă, nucile măcinate si făina se pun în tava mare de cuptor şi se coc pentru 30 de minute maximum. Apoi se lasă la răcit.
Mierea, untul, zahărul, laptele şi frişca lichidă se pun pe foc şi se adaugă făina şi nucile coapte. Se amestecă până ce devine o cremă groasă care se lasă la răcit.
Pentru montarea prăjiturii, se aşază alternativ o foaie, gem, cremă, foaie, cremă, foaie.
Se acoperă şi se aşază deasupra o greutate. Se dă la rece până a doua zi. Se serveşte cu nuci deasupra.
Desert cu crema de nuci
Pofta buna!