Desert cu crema de ou
PrinteazaO reteta de desert cu crema de ou din: pricomigdale, compot de ananas, gelatina, zahar, crema de ou, amidon si frisca.
- 200 g pricomigdale
- 2×400 ml compot de ananas, scurs de lichid
- 10 g gelatina
- 2 linguri zahar
- 500 ml crema de ou
- 2 lingurite amidon, dizolvat in 1 lingura apa rece
- 400 ml frisca
Mod de preparare:
Asaza pricomigdale intr-un strat la baza bolului din sticla si presara ananasul. Inmoaie gelatina in apa rece 2-3 minute. intre timp, pune pe foc lichdul/compotul cu zaharul, pana cand fierbe.
Adauga gelatina si amesteca pana cand aceasta se dizolva. Torna peste ananas si da la rece 3-4 ore pana cand se incheaga. Incalzeste crema de ou si adauga amidonul; amesteca pana cand se ingroasa.
Lasa sa se racoreasca si toarna peste gelatina. Inainte de a servi orneaza din belsug cu frisca.
Desert cu crema de ou
Pofta buna!