Desert cu crema de ou

Printeaza

O reteta de desert cu crema de ou din: pricomigdale, compot de ananas, gelatina, zahar, crema de ou, amidon si frisca.

Ingrediente:Desert cu crema de ou

  • 200 g pricomigdale
  • 2×400 ml compot de ananas, scurs de lichid
  • 10 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml crema de ou
  • 2 lingurite amidon, dizolvat in 1 lingura apa rece
  • 400 ml frisca

 

Mod de preparare:

Asaza pricomigdale intr-un strat la baza bolului din sticla si presara ananasul. Inmoaie gelatina in apa rece 2-3 minute. intre timp, pune pe foc lichdul/compotul cu zaharul, pana cand fierbe.

Adauga gelatina si amesteca pana cand aceasta se dizolva. Torna peste ananas si da la rece 3-4 ore pana cand se incheaga. Incalzeste crema de ou si adauga amidonul; amesteca pana cand se ingroasa.

Lasa sa se racoreasca si toarna peste gelatina. Inainte de a servi orneaza din belsug cu frisca.

Desert cu crema de ou

Desert cu crema de ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.