Desert cu crema de portocale

Printeaza

Desert cu crema de portocale din: unt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, faina, praf de copt, oua, branza de vaci, unt, suc de portocale.

Ingrediente:Desert_cu_crema_de_portocale

aluat:

  • 200 g unt
  • 170 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua

crema:

  • 110 g branza de vaci
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale

 

Mod de preparare:

Se bate untul moale cu 2/3 din cantita­tea de zahăr pudră şi zahăr vanilat. Treptat se adaugă gălbenuşurile şi se omogeni­zează.

Se amestecă praful de copt, coaja de portocală rasă şi o parte din făină; se încorporează în compoziţia de unt.

Se bat albuşurile cu restul de zahăr şi se îngjgbează în aluat, alternând cu restul de făifia.

Se unge interiorul unei forme de miel şi se tapetează cu făină. Se aşază aluatul şi se coace cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Se trece cu un cuţit peste marginile formei şi se răstoarnă mielul.

Se amestecă brânza de vaci cu unt moale, zahăr şi coajă de portocală rasă. Se adaugă sucul şi se omogenizează crema.

Se taie mielul pe 2 niveluri şi se umple cu cremă. Restul de cremă se aşază în şpriţ şi se decorează mielul.

Desert cu crema de portocale

Desert_cu_crema_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.