Desert cu crema de unt
PrinteazaDesert cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua, unt.
aluat:
- 150 g faina
- 100 g unt
- 65 g nuci macinate
- 70 g zahar pudra
- 1 praf scortisoara
crema:
- 120 g zahar pudra
- 2 oua
- 90 g unt
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă puţin şi se lasă să se odihnească la frigider, timp de câteva ore.
Se modelează biluţe din compoziţia obţinută şi se tăvălesc prin făină. Apoi se aşază în formele mici de nuci (unse puţin în prealabil), presând bine.
Se încinge cuptorul la 175 °C şi se coc prăjiturile cca 8 min. Se lasă să se răcească. Se prepară crema: într-un castron se bat la bain-marie ouăle cu zahăr.
Se lasă să se răcească şi se înglobează restul de unt. Se asamblează nucile, cu cremă şpriţată.
Desert cu crema de unt
Pofta buna!