Desert cu crema de vanilie si frisca
PrinteazaDesert cu crema de vanilie si frisca din: frisca, esenta de vanilie, lapte, zahar, galbenusuri, amidon, aluat de placinta, portocale, ulei.
- 1 l frisca
- esenta de vanilie
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- 4 galbenusuri
- 40 g amidon
- 1 foaie de aluat de placinta
- feliute de portocala taiate
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Fierbi, la foc mic, laptele cu vanilia şi zahărul. Separat, freci bine gălbenuşurile cu amidonul. Când laptele începe să se încălzească, iei din el cu o lingură şi încorporezi în amestecul de gălbenuşuri.
După ce l-ai adus la aceeaşi temperatură, îl torni, în fir subţire, în laptele cald.
Pui pe foc, amestecând continuu, şi ţii până se leagă bine crema şi capătă consistenţă. Laşi la răcit.
Ungi aluatul de plăcintă cu 2 linguri de ulei şi decupezi, cu gura unui pahar mic, cerculeţe. Le coci până devin aurii.
Scoţi tava şi laşi deoparte. Aşezi în 8 forme mici de inox, cu fund detaşabil, câte un cerculeţde aluat copt, o lingură de cremă de vanilie, deasupra pui frişca, bătută în prealabil.
Dai formele la frigider, în momentul servirii, scoţi fundul formei şi ornezi desertul cu feliuţe de portocală.
Desert cu crema de vanilie si frisca
Pofta buna!