Desert: Creme brulee

Printeaza

O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie si zahar.

Ingrediente:Creme brulee

  • 4 dl smântână proaspătă
  • 4 gălbenuşuri
  • 20 g unt
  • 1 baton de vanilie
  • 80 g zahăr

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit, tăiaţi batonul de vanilie pe lun­gime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Stingeţi focul, lăsaţi să se răcească şi pe urmă strecuraţi preparatul. Scoateţi untul din frigider şi lăsaţi-! să se înmoaie la temperatura camerei.

Bateţi uşor gălbenuşurile cu furculiţa, puneţi-le într-un ibric la bain-marie la foc mic, adăugaţi 50 g de zahăr şi bateţi bine totul cu un tel până se obţine o compoziţie albă şi spumoasă.

Incorporaţi puţin câte puţin smântână, apoi continuaţi fierberea în bain-marie încă aproximativ 10 minute, până când crema începe să se unduiască pe linguriţă. Luaţi de pe foc preparatul şi turnaţi-l într-un castron rece; încorporaţi untul şi lăsaţi-l pe urmă să se răcească circa 1 oră.

Porţionaţi crema în patru forme de o singu­ră porţie fiecare şi pulverizaţi deasupra zahărul pudră rămas. Puneţi-le sub grilul din cuptor câteva minute, până se carame- lizează zahărul şi formează o crustă subţire aurie. Aduceţi la masă crema caldă.

Creme brulee

Creme brulee

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.