Desert: Creme brulee
PrinteazaO reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie si zahar.
- 4 dl smântână proaspătă
- 4 gălbenuşuri
- 20 g unt
- 1 baton de vanilie
- 80 g zahăr
Mod de preparare:
Cu un cuţit, tăiaţi batonul de vanilie pe lungime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Stingeţi focul, lăsaţi să se răcească şi pe urmă strecuraţi preparatul. Scoateţi untul din frigider şi lăsaţi-! să se înmoaie la temperatura camerei.
Bateţi uşor gălbenuşurile cu furculiţa, puneţi-le într-un ibric la bain-marie la foc mic, adăugaţi 50 g de zahăr şi bateţi bine totul cu un tel până se obţine o compoziţie albă şi spumoasă.
Incorporaţi puţin câte puţin smântână, apoi continuaţi fierberea în bain-marie încă aproximativ 10 minute, până când crema începe să se unduiască pe linguriţă. Luaţi de pe foc preparatul şi turnaţi-l într-un castron rece; încorporaţi untul şi lăsaţi-l pe urmă să se răcească circa 1 oră.
Porţionaţi crema în patru forme de o singură porţie fiecare şi pulverizaţi deasupra zahărul pudră rămas. Puneţi-le sub grilul din cuptor câteva minute, până se carame- lizează zahărul şi formează o crustă subţire aurie. Aduceţi la masă crema caldă.
Creme brulee
Poftă bună!