Cremsnit cu bezea din: faina, oua, zahar, margarina, sare, praf de copt, frisca, miere, fructe. Ingrediente: 300 g făină un ou 5 linguri zahăr 200 g margarină un praf sare un plic praf de copt 500 ml frişcă lichidă 50 g zahăr pudră gelatină pentru 500 ml 2 albuşuri 100 g zahăr gem de căpşune […]
Desert: cremsnit
PrinteazaCremsnit din: unt, otet, faina, oua, lapte, zahar, frisca, zahar pudra.
Pentru aluat:
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt
- o lingură oţet
- 350 g făină
Pentru uns foile:
- 200 g unt
- 200 g făină
Pentru cremă:
- 6 ouă
- 4 linguri făină
- un litru lapte
- 5 linguri zahăr plus
- 150 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 250 ml frişcă lichidă
- zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele.
Dacă mai trebuie făină se mai adaugă, ca să iasă un aluat consistent care se întinde, se unge cu jumătate din cantitatea de unt şi se presară cu jumătate din cantitatea de făină.
Se împachetează şi se dă la rece 30 de minute. Se scoate, se întinde şi se unge cu restul de unt şi se presară cu restul de făină. Se împachetează şi se mai lasă la rece 30 de minute.
Se scoate, se taie pe jumătate şi se întind două foi care se coc pe dosul tăvii.
Pentru cremă, se amestecă făina cu zahărul vanilinat, cele 5 linguri de zahăr şi gălbenuşurile.
Se adaugă laptele desfăcând compoziţia şi se pune pe foc.
Se bat albuşurile cu cele 150 g zahăr şi se adaugă spuma în vasul cu cremă de gălbenuşuri, amestecând continuu.
Trebuie să se obţină o cremă groasă.
Se lasă să se răcească şi se mixează apoi cu frişca bătută în prealabil.
Se aşază o foaie în tava mare a aragazului, se întinde crema şi se acoperă cu a doua foaie.
Se lasă aşa până a doua zi. Se taie şi se aduce la masă cu zahăr pudră din abundenţă.
Se adaugă apoi şi făina, se amestecă şi se toarnă într-o formă unsă cu puţin unt.
Se coace 25 de minute.
Cremsnit
Pofta buna!
poate iti place si:
Cremsnit cu bezea
Cremsnit cu crema si nuci
Cremsnit cu crema si nuci din: lapte de soia, zahar, amidon, vanilie, nuci. Ingrediente: un pachet foi de cremşnit de post Pentru cremă: 500 ml lapte de soia 100 g zahăr 2 linguri amidon esenţă de vanilie 300 g nuci Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun amidonul, zahărul şi se toarnă 2-3 linguri […]
Cremsnit clasic
Cremsnit clasic din: lapte, zahar, oua, amidon, unt. Ingrediente: un pachet foi de cremsnit Pentru cremă: un litru lapte 250 g zahăr 3 ouă 100 g amidon 200 g unt 2 pliculete zahăr vanilinat 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pe foc, se pun laptele cu zahărul, ouăle si amidonul. Se lasă pe […]
Pofta buna!