Desert crocant cu caramel
PrinteazaO reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz.
- 20 g unt
- 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii
- 50 g zahar brun
- un praf de scortisoara sau cuisoare
- 200 g mure sau alte fructe
pentru topping:
- 75 g unt
- 100 g zahar brun
- 100 ml miere
- 25 g alune, rumenite
- 200 g fulgi de ovaz
Mod de preparare:
Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 5/190C. Topeşte untul şi rumeneşte merele la foc mare Adajgă scorţişoara şi zahărul şi mai ţine pe foc câteva minute, la vasul de pe foc şi adaugă murele şi porţioneazâ în 4 boluri deservit, din ceramică rezistentă la cuptor.
Prepară toppingul: pune pe foc untul, zahărul şi mierea până obţii un caramel. Adaugă alunele, fulgii de ovăz şi apoi amestecă.
Lasă să se răcorească 5 nninute şi apoi toarnă deasupra merelor. Dă la cuptor 25-30 de minute, până când se rumeneşte.
Desert crocant cu caramel
Pofta buna!