Desert cu ananas, kiwi si capsuni

Printeaza

Desert cu ananas, kiwi si capsuni din: ananas bucăţi, blat de tort făcut în casă sau cumpărat, gem de caise, kiwi, smântână pentru frişcă, căpşuni, zahar, menta.

Desert_cu_ananas_kiwi_si_capsuni

Ingrediente:

  • 200g de ananas bucăţi
  • 1 blat de tort, făcut în casă sau cumpărat
  • 4 linguri de gem de caise
  • 4 kiwi
  • 150ml de smântână pentru frişcă
  • 8 căpşuni
  • 50g de zahăr
  • mentă pentru decor

Mod de preparare:

Se taie blatul în cerculeţe şi se unge cu gem de caise. Peste fiecare cerculeţ se pune o felie de kiwi, apoi una de ananas.

Se bate frişca până când nu mai cade din lingură, apoi se pune într-un poş cu un vârf stelat şi se foloseşte pentru a decora „aperitivele.”

Se amestecă zahărul cu 1 lingură de apă şi se lasă la foc mediu până devine arămiu. Caramelul obţinut se întinde în strat subţire pe o foaie de copt, se lasă la întărit, apoi se rupe.

Se decorează cu felii de căpşuni, bucăţele de caramel şi frunzuliţe de mentă şi se fixează cu câte o scobitoare. Se servesc reci.

Desert cu ananas, kiwi si capsuni

Desert_cu_ananas_kiwi_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.