Desert cu ananas, kiwi si capsuni
PrinteazaDesert cu ananas, kiwi si capsuni din: ananas bucăţi, blat de tort făcut în casă sau cumpărat, gem de caise, kiwi, smântână pentru frişcă, căpşuni, zahar, menta.
Ingrediente:
- 200g de ananas bucăţi
- 1 blat de tort, făcut în casă sau cumpărat
- 4 linguri de gem de caise
- 4 kiwi
- 150ml de smântână pentru frişcă
- 8 căpşuni
- 50g de zahăr
- mentă pentru decor
Mod de preparare:
Se taie blatul în cerculeţe şi se unge cu gem de caise. Peste fiecare cerculeţ se pune o felie de kiwi, apoi una de ananas.
Se bate frişca până când nu mai cade din lingură, apoi se pune într-un poş cu un vârf stelat şi se foloseşte pentru a decora „aperitivele.”
Se amestecă zahărul cu 1 lingură de apă şi se lasă la foc mediu până devine arămiu. Caramelul obţinut se întinde în strat subţire pe o foaie de copt, se lasă la întărit, apoi se rupe.
Se decorează cu felii de căpşuni, bucăţele de caramel şi frunzuliţe de mentă şi se fixează cu câte o scobitoare. Se servesc reci.
Desert cu ananas, kiwi si capsuni
Pofta buna!