Desert cu anason, nuci si stafide
PrinteazaDesert cu anason, nuci si stafide din: praf de anason, scorţişoară, zahar brun, mar, stafide nuca de cocos, nuci, arahide, paine, apa.
- 1 lingură praf de anason
- 2 beţe de scorţişoară
- zahăr brun, după gust
- 1 măr mic
- 250 g stafide
- 100 g nucă de cocos
- 100 g nuci tocate
- 100 g arahide
- 5 felii de pâine
- 2 căni apă
Mod de preparare:
Pui la fiert apa, cu scorţişoara, zahăr brun şi praful de anason, apoi mixezi, rezultând un sirop.
Pâinea feliată o prăjeşti pe o tavă, iar în altă tavă pui un rând de pâine prăjită, apoi pe primul strat nucă, arahide, mere, nucă de cocos şkîn stratul doi, stafide.
Aceeaşi operaţie o repeţi şi la următorul strat.
După ce termini straturile (4 la număr), însiropezi cu siropul făcut anterior şi introduci tava în cuptor, la foc mic, până când preparatul se rumeneşte (circa 30 de minute). Serveşti desertul cald sau rece.
Desert cu anason, nuci si stafide
Pofta buna!