Desert cu banane
Printeaza
- 800 g îngheţată de vanilie
- 4 banane
- 300 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată albă
- 80 g unt
- 80 g zahăr brun
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
- două linguri de ulei
- sos de ciocolată
- mentă
- frişcă
Mod de preparare:
Ciocolata alba şi cea neagră se taie mărunt şi se pun în două vase separate la bain-marie. Se pune în fiecare vas câte o lingură de ulei şi se amestecă. Ciocolata neagră se întinde cu ajutorul unui cuţit sau a unei spatule pe o coală i de hârtie pentru copt prăjituri. Se lasă să se răcească, se introdiuce în frigider şi se ţine până cândl s-a întărit.
Se decupeazăi diferite figurine cu ajutorul unuor forme pentru biscuiţi, înmuiate iîn apă fierbinte. Se decorează figurinele cu ciocolata albă şi se lasă să se întărească. Untul se topeşte într-o tigaie, se adaugă zahărul brun, scorţişoara şi zahărul vanilinat. Se amestecă până când zahărul s-a topit.
Se adaugă bananele curăţate de coajă şi tăiate în jumătăţi. Se lasă să se caramelizeze câte cinci minute pe fiecare parte, apoi se scot şi se pun pe un platou. Se servesc reci sau călduţe, alături de îngheţata de vanilie şi sosul de ciocolată. Se mai pot adăuga mentă tocată şi frişcă.
Poftă bună!