Desert cu branza si caise
PrinteazaDesert cu branza si caise
-pentru aluatul cu drojdie:
- 1/2 cub de drojdie
- 125 ml lapte
- 300 g faină
- 60 g zahăr
- 1 vârf de sare
- 1 ou
- 50 g unt moale
- 1 pachet zahăr vanilinat
-pentru umplutură:
- 1 cutie caise (850 ml)
- 6 ouă
- 1,5 kg brânză de vaci, dulce
- 300 g zahăr
- 200 g unt topit
- sucul şi coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 pachete budincă de vanilie
- 100 g stafide
-pentru aluatul fărâmiţat
- 250 g făină
- 150 g zahăr
- 1 vârf de sare
- 125 g unt topit
Preparare:
Amestecaţi drojdia cu laptele. Frământaţi cu restul ingredientelor pentru aluat. Acesta trebuie să fie moale, dar să se desprindă de pe fundul vasului, eventual, adăugaţi puţin lapte sau făină. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l să crească circa 30 de minute.Scurgeţi caisele. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu brânza de vaci, 150 g zahăr, untul topit, sucul şi coaja de lămâie.
Amestecaţi praful de copt cu budinca şi încorporaţi-le. Bateţi albuşurile cu restul zahărului până se întăreşte spuma şi încorporaţi-o împreună cu stafidele în amestecul de brânză dulce. Intindeţi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi lăsaţi o margine liberă. Lăsaţi aluatul aşa 15 minute, încingeţi cuptorul la 175°C. întindeţi crema de brânză peste aluat şi aşezaţi caisele.
Coaceţi prăjitura circa 30 de minute. Pentru aluatul fărâmiţat amestecaţi cu o furculiţă făina cu zahărul, sarea şi untul topit până obţineţi mici firimituri. Scoateţi prăjitura din cuptor şi creşteţi temperatura la 200°C.
Presăraţi prăjitura cu firimiturile de aluat şi coaceţi-o alte 25 de minute. După ce se răceşte, presăraţi-o cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Un desert simplu si practic. As pune si piersici si cateva migdale.