Desert cu branza si coacaze
PrinteazaDesert cu branza si coacaze din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata.
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
- 400 g coacaze rosii
Pentru crema:
- 200 g branza cremoasa
- 300 g frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura zahar pudra
- 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul, apoi gălbenuşurile şi amesteci bine. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi a- mesteci până obţii o compoziţie omogenă. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară.
Deasupra pui coacăzele în strat subţire şi dai prăjitura la cuptor pentru 30- 40 de minute, la foc potrivit. Laşi să se răcească. Separat, freci brânza cu zahărul vanilat şi zahărul, amesteci cu frişca bătută şi gelatina înmuiată şi topită, apoi torni crema peste prăjitura răcită.
Laşi la rece două ore, decorezi cu ciocolata rasa si presari prajitura cu zahar pudra.
Pofta buna!