Desert cu cafea
PrinteazaDesert cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de porumb si sare.
- 3 albusuri de ou
- 60 g zahar pudra
- 1 lingurita cafea solubila
- 1 lingurita cu amidon de porumb
- sare
Mod de preparare:
Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte tare, cu 1 praf de sare. încorporaţi zahărul puţin cîte puţin, apoi cafeaua solubilă şi amidonul şi continuaţi să bateţi cîteva secunde.
Incălziţi cuptorul la 100°C şi tapetaţi o placă de patiserie cu pergament. Puneţi albuşurile bătute cu un cornet, în formă de bule, lăsînd suficient spaţiu între ele, pentru a nu se atinge cînd cresc. Băgaţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă 1 oră, pînă ce desertul se usucă şi prinde culoare..
Scoateţi bezelele din cuptor, lăsaţi-le să se răcească şi apoi des- prindeţi-le uşor de pe pergament. Serviţi-le ca atare sau cu sorbet de ciocolată, de exemplu.
Desert cu cafea
Pofta buna!