Desert cu caise

Printeaza

Desert cu caise din: budinca de vanilie, lapte, zahar, galbenusuri, frisca, caise, unt, martipan, amaretto, albusuri.

Ingrediente:Desert_cu_caise

crema de vanilie:

  • 1/2 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri frisca

caise:

  • 12 caise
  • 1 lingurita unt pentru forma
  • 100 g masa de martipan
  • 1 lingura lichior de migdale (Amaretto)
  • 2 albusuri

 

Mod de preparare:

Se dizolvă praful de budincă în 6 linguri de lapte. Restul de lapte se dă în fiert, cu zahărul; se adaugă praful de budincă dizolvat şi se dă într-un clocot. Apoi se ia vasul de pe foc şi se înglobează gălbenuşurile bătute în prealabil cu frişcă.

Crema se lasă apoi să se răcească la frigider. Caisele se opăresc puţin jn apă fierbinte. Se decojesc şi se taie jumătăţi; se golesc de sâmburi. Jumătăţile de caise se aşază într-o formă de sufleu unsă cu unt.

Se încinge grillul cuptorului. Se taie bucăţele masa de marţipan şi se amestecă împreună cu Amaretto. Se înglobează treptat albuşul bătut. în fiecare jumătate de caisă se aşază câte o linguriţă de compoziţie de marţipan.

Se gratinează puţin pe grillul cuptorului. Se aşază pe patul de cremă de vanilie îngheţată. Se decorează cu mentă.

Desert cu caise

Desert_cu_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.