Desert cu caise
PrinteazaDesert cu caise din: budinca de vanilie, lapte, zahar, galbenusuri, frisca, caise, unt, martipan, amaretto, albusuri.
crema de vanilie:
- 1/2 plic praf de budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 40 g zahar
- 2 galbenusuri
- 2 linguri frisca
caise:
- 12 caise
- 1 lingurita unt pentru forma
- 100 g masa de martipan
- 1 lingura lichior de migdale (Amaretto)
- 2 albusuri
Mod de preparare:
Se dizolvă praful de budincă în 6 linguri de lapte. Restul de lapte se dă în fiert, cu zahărul; se adaugă praful de budincă dizolvat şi se dă într-un clocot. Apoi se ia vasul de pe foc şi se înglobează gălbenuşurile bătute în prealabil cu frişcă.
Crema se lasă apoi să se răcească la frigider. Caisele se opăresc puţin jn apă fierbinte. Se decojesc şi se taie jumătăţi; se golesc de sâmburi. Jumătăţile de caise se aşază într-o formă de sufleu unsă cu unt.
Se încinge grillul cuptorului. Se taie bucăţele masa de marţipan şi se amestecă împreună cu Amaretto. Se înglobează treptat albuşul bătut. în fiecare jumătate de caisă se aşază câte o linguriţă de compoziţie de marţipan.
Se gratinează puţin pe grillul cuptorului. Se aşază pe patul de cremă de vanilie îngheţată. Se decorează cu mentă.
Desert cu caise
Pofta buna!