Desert cu ciocolata si bezele
PrinteazaDesert cu ciocolata si bezele din: zahar, unt, faina, cacao, lapte, oua, rom, ciocolata.
- 300 g zahăr
- 250 g unt
- 170 g făină
- 50 g cacao
- 1 l lapte
- 8 ouă
- un praf de sare
- esenţă de rom
- 100 g tablete ciocolată albă + 2 linguri frişcă lichidă sau lapte
- câteva bezele colorate
Mod de preparare:
Se separă albuşul de gălbenuşuri. Albuşurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu 6 linguri de zahăr, până se obţine o bezea.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr, cu untul moale şi esenţa. Făina se amestecă cu pudra de cacao, apoi se adaugă în gălbenuşuri alternând cu laptele şise mixează până la omogenizare. Se adaugă şi bezeaua, amestecând uşor.
O tavă de aragaz puţin mai înaltă se unge cu puţin ulei, se tapetează cu un praf de făină, apoi se toarnă compoziţia.
Se dă la cuptorul încins 10 minute, la foc iute, apoi încă 20 de minute la foc potrivit. Se scoate şi se lasă să se răcească în voie.
Ciocolata albă împreună cu 2 linguri de frişcă lichidă se pune la topit, la bain-marie, până devine fluidă.
Se toarnă deasupra prăjiturii, se presară bucăţele din bezelele pisate puţin şi se mai lasă la rece încă 30 de minute, apoi se taie cu ajutorul unei forme de inimioară.
Pofta buna!