Desert cu ciocolata si merisoare
PrinteazaDesert cu ciocolata si merisoare din: unt, zahar, oua, faina, cacao, ciocolata.
Blat:
- 100 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 80 g făină
- 30 g cacao
Glazură:
- 50 g unt
- 50 g ciocolată neagră (76% cacao)
- 20 g cacao
- 250 g zahăr pudră
- boabe de merişor şi căpşune pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă untul şi zahărul până se obţine o cremă omogenă. Ouăle se bat separat, apoi se adaugă în crema de unt. Se toarnă făina şi 30 g de cacao şi se amestecă până se obţine un aluat omogen.
Se toarnă într-o tavă în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi se coace 40 de minute la 180 de grade.
Se lasă la răcit.
Pentru glazură, se topesc untul şi ciocolata la foc mic, se adaugă cacao, zahăr şi apă călduţă până ce glazura se îngroaşă.
După ce blatul s-a răcit, se toarnă glazura şi se decorează cu boabe de merişor şi căpşune.
Pofta buna!