Desert cu ciocolata si nuci
PrinteazaDesert cu ciocolata si nuci din: aluat, nuci, cacao, unt, zahar, rom.
- 1 pachet aluat de foietaj
- 300 g nuci
- 2 linguri cacao
- 25 g unt
- 2 linguri zahăr
- 1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 4.
Amestecaţi cacaua cu zahărul, opăriţi cu 3-4 linguri de apă clocotită, frecaţi foarte bine, ca să devină o cremă groasă, omogefîă. Apoi încorporaţi untul şi amestecaţi bine.
Adăugaţi nucile tocate mărunt şi esenţă de rom.
Tăiaţi pătrate de aluat cu latura de cca 10 cm, puneţi pe fiecare câte 1 lingură de nucă, pliaţi în triunghi, udaţi puţin marginile şi presaţi ca să sigileze umplutura înăuntru.
Puneţi-le pe tavă şi lăsaţi-le să se coacă circa 20 minute, până cresc şi se rumenesc.
Pofta buna!