Desert cu cireşe

Printeaza

Desert cu cireşe

Ingrediente:Desert cu cireşe

  • 400 g cireşe bine coapte
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă + 2 gălbenuşuri
  • 500 ml lapte
  • 20 g unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 praf sare.

 

Mod de preparare:

Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari cu 3 linguri de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu gălbenuşurile, 1 adaugi făina şi baţi totul cu o furculiţă.

Torni treptat laptele rece, bătând în continuare, apoi adaugi untul topit, un praf de sare, smântână şi restul de zahăr. Torni compoziţia într-o formă rotundă (de tartă), unsă cu unt şi o dai la cuptor.

După aproximativ 5 minute, adaugi cireşele scurse de zeamă şi laşi prăjitura să se coacă 45 de minute. După ce s-a copt, presari prăjitura cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • desert cu cirese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.