Desert cu cireşe
PrinteazaDesert cu cireşe
- 400 g cireşe bine coapte
- 100 g zahăr
- 4 linguri făină
- 2 ouă + 2 gălbenuşuri
- 500 ml lapte
- 20 g unt
- 2 linguri smântână
- 1 praf sare.
Mod de preparare:
Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari cu 3 linguri de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu gălbenuşurile, 1 adaugi făina şi baţi totul cu o furculiţă.
Torni treptat laptele rece, bătând în continuare, apoi adaugi untul topit, un praf de sare, smântână şi restul de zahăr. Torni compoziţia într-o formă rotundă (de tartă), unsă cu unt şi o dai la cuptor.
După aproximativ 5 minute, adaugi cireşele scurse de zeamă şi laşi prăjitura să se coacă 45 de minute. După ce s-a copt, presari prăjitura cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- desert cu cirese