Desert cu cottage cheese
PrinteazaDesert cu cottage cheese din: cottage cheese, gelatina, zahar, ananas.
- 400 g cottage cheese
- 1 pliculeţ de gelatină
- zahăr pentru gelatină (conform instrucţiunilor de pe ambalaj)
- 175 g bucăţi de ananas (din conservă)
Mod de preparare:
Se varsă brânza într-o strecurătoare, se clăteşte cu apă, altfel desertul devine prea lăptos, apoi se scurge bine. Dacă este necesar, se va tampona cu un prosop de hârtie.
Se toacă în blender bucăţile de ananas şi se scurge zeama (la nevoie, se va tampona de asemenea cu un şerveţel). Se fierbe gelatina cu cantitatea corespunzătoare de zahăr, conform instrucţiunilor, însă cu mai puţin lichid, pentru ca să devină foarte rigidă.
Se încorporează în gelatină brânza şi ananasul, apoi se pune amestecul într-o formă de budincă. Se lasă la rece.
După ce masa s-a răcit puţin, se amestecă încă o dată, pentru ca ananasul şi brânza să nu se lipească pe fund. La final, se răstoarnă gelatina şi se serveşte cu sos de vanilie.
Pofta buna!