Desert cu crema de alune
PrinteazaDesert cu crema de alune din: alune, lapte, zahar, cafea, frisca, unt, piscoturi.
- 300 g alune prajite nesarate
- 200 ml lapte
- 250 g zahar
- 1 pahar cafea concentrata
- 400 g frisca
- 250 g unt
- 400 g piscoturi
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci zahărul cu gălbenuşurile până se îngroaşă. Torni treptat laptele călduţ şi amesteci până când crema ajunge la consistenţa unei smântâni. Laşi compoziţia să se răcească, după care o amesteci cu untul moale, la temperatura camerei şi alunele fin măcinate.
Aşezi folie de plastic într-o tavă de chec. înmoi pişcoturile în cafea şi tapetezi cu ele baza şi pereţii unei forme pentru chec. Torni crema în formă şi aşezi şi deasupra un strat de pişcoturi. Introduci tava în congelator pentru 1 oră.
Când s-a solidificat puţin, scoţi forma din congelator, rastorni desertul pe un platou si decorezi cu frisca.
Desert cu crema de alune
Pofta buna!