Desert cu crema de branza si dulceata de zmeura
PrinteazaDesert cu crema de branza si dulceata de zmeura din: unt, zahar brun, oua, banane, lamaie, pasta de vanilie, lapte batut, faina, praf de copt, chimion, bicarbonat, ricotta, portocale, zmeura.
Ingrediente pentru banana bread:
- 140gde unt, moale
- 140g de zahăr brun
- 2 ouă
- 2-3 banane foarte coapte
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 1 linguriţă pastă de vanilie
- 85g de lapte bătut
- 225g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
pentru crema de branza cu vanilie:
- 250g de ricotta
- 3 linguriţe pastă de vanilie
- zeama de la 2 portocale, coaja rasă de la 1
dulceata de zmeura:
- coaja rasă şi zeama de la 2 portocale
- 85g de zahăr
- 600g de zmeură
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi de chec de 900g. Bate untul şi zahărul până când obţii o spumă aerată, apoi încorporează ouăle, pe rând.
Intr-un alt bol zdrobeşte bananele cu ajutorul unei furculiţe, apoi adaugă-le în primul bol, împreună cu coaja rasa de lămâie, vanilia şi laptele bătut şi amestecă.
Pune într-un bol făina, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu. Incorporează treptat ingredientele uscate în amestecul cu banane, prin mişcări de împăturire, câte o treime deodată. Când aluatul devine omogen, transferă-l în tavă.
Coace-l 1 oră, până când devine ferm, auriu, iar o scobitoare introdusă în miezul checului iese curată. Lasă-l în tavă 10 minute, apoi răstoarnă-l pe grătarul pentru prăjituri, pentru a se răci complet.
Cât timp banana bread este la cuptor, prepară ricotta cu vanilie. Pune brânza într-un bol şi amestec-o cu pasta de vanilie, coaja rasă şi 90ml zeamă de portocale. Odată omogenizată, acoperă crema şi pune-o în frigider.
Pentru a face dulceaţa de zmeură, încălzeşte coaja rasă, 5 linguri zeamă de portocale, zahărul şi 225g de zmeură la foc mic, într-o cratiţă, până când zahărul se dizolvă, lasă amestecul să fiarbă 5 minute, apoî trece-l printr-o sită într-un bol. Adaugă restul de zmeură, acoperă-l şi pune-l în frigider.
Când eşti gata să serveşti, scoate din frigider dulceaţa de zmeură pentru a o aduce la temperatura camerei. Taie banana bread în 8 felii şi dă-o la cuptor la temperatură medie, pentru a se carameliza uşor.
Serveşte fiecare felie cu o lingură de ricotta cu vanilie şi puţin compot de zmeură.
Desert cu crema de branza si dulceata de zmeura
Pofta buna!